Почетком наредног викенда на Сребрном језеру, на платоу код Ресторана Сидро одржаће се Сајам локалних  . Циљ Сајма је да се туристима и посетиоцима Великог Градишта представи палета производа газдинстава из региона Браничево-Подунавље.

Посетиоци Сајма ће током ова два дана, у периоду од 10.00 до 20.00 часова, моћи да упознају и дегустирају различите врсте аутентичних, традиционалних, али и иновативних производа попут сирева, слатких и киселих зимница, меда, вина, ракија и ликера, а биће изложени и производи попут природне козметике на бази пчелињих производа, козијег млека, лековитог биља и слично. Такође, биће могућа и куповина поменутих производа као најбољих сувенира нашег краја.

Сајам организује Регионална развојна агенција „Браничево – Подунавље“ уз подршку Општине Велико Градиште и Хотелског предузећа „Silver Lake Resort“, а у оквиру регионалног пројекта „Укуси Региона – Промовисање пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу за унапређење економских капацитета породичних газдинстава“, који се реализује уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Руске Федерације.

Share.

Comments are closed.

Skip to content