Церовшек, Угриновић, Крстаноски
Покрет Влаха Србије, у сарадњи са Градском општином Kостолац, израдио је памфлет насловљен „Градска општина Костолац, мултиетнички и мултикултурални центар“. 

Реч је о пројекту усмереном на интеркулуралност широм Србије, за што је Костолац, као средина са бројним мањинским народима, добар пример.

Отуда је председник Покрета Влаха Србије Владимир Угриновић уручио Памфлет председнику ГО Костолац Серџу Крстаноском и председници Скупштине Градске општине Милени Церовшек.  

Угриновић и Марјановић

– У Републици Србији и Градској општини Kостолац загарантована је заштита националних мањина од сваког облика дискриминације у остваривању индивидуалних права и слобода. Обезбеђује се остваривање колективних права националних мањина на самоуправу у култури, образовању, обавештавању и службеној употреби језика и писма, истакао је Угриновић и исказао захвалност представницима Градске општине  на подршци и сарадњи у циљу очувања националне и етничке посебности припадника националних мањина.

Исти Памфлет уручен је и директору Јавно – комуналног предузећа “Комуналне службе” Пожаревац Марку Марјановићу и директору Центра за културу “Костолац” Драгану Николићу. 

Угриновић и Николић
Share.

Comments are closed.

Skip to content