2017-04-26T10:35:14+02:00 26. априла, 2017. 10:35 |

Параглајдинг: Милица Маринковић – друга

392     После првог кола Светског купа у дисциплини – прецизно слетање параглајдером, одржаном у Индонезији, друго коло је одржано у Вршцу од 7 – 9. априла у организацији Ваздухопловног савеза Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и Општине Вршац.

    Учествовало је 111 такмичара из  Белорусије, Бугарске, Канаде, Чешке, Хонг Конга, Мађарске, Индонезије, Јапана, Јужне Кореје, Црне Горе, Косова, Непала, Пољске, Румуније, Словеније, Турске, Велике Британије, САД и Албаније.  Реч је о престижном  такмичењу на коме се окупљају најбољи такмичари света.  Упркос тој чињеници, српски пилоти су опет били  међу најбољима у све три конкуренције.

       Након разигравања, прво место поделили су српски такмичари Јован Новак и Иван Павлов. На трећем месту у генералном пласману нашао се Валери Тзветанов из Бугарске.

            Међу дамама, резултат је био одмах јасан: на првом месту је Рика Вијајанти из Индонезије, док су друго место поделиле српска и индонежанска такмичарка Милица Маринковић и Ике Ају Вуландари.

            Највише постоље међу тимовима су такође делили српски („Но наме“) и индонежански тим (Гаруда Прима 2). Српску екипу чинили су све сами репрезентативци који су прошле године постали европски прваци, а ове године  најављују медаљу на светском првенству:  Иван Павлов, Горан Ђурковић, Драган Попов и Дејан Валек. На трећем месту нашао се тим Чешке.