Поводом  обележавања 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац одлучио је да поклони додатна паркинг места за особе са инвалидитетом у самом центру града.

– Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом покренули смо иницијативу пред надлежним одељењем Градске управе за обележавањем додатних паркинг места за особе са инвалидитетом и то на две локације у граду. Прва је у Таковској улици где је обележено додатних 7 паркинг места и у Улици Јована Шербановића 1 паркинг место, код улаза у Пошту, истакла је директорка Марија Паповић и додала:

– По Решењу надлежног Одељења та места смо и обележили и надам се да ће ове додатне локације олакшати кретање по граду ове осетљиве категорије становништва. Наиме, тренутно имамо издате 134 паркинг картице за особе са инвалидитетом које су унифициране за целу територију Републике Србије и 35 обележених паркинг места.

– Ове недеље у сарадњи са Комуналном полицијом организоваћемо акцију појачане  контроле паркирања на овим паркинг местима, те апелујем  на све возаче да поштују комунални ред и да не паркирају на паркинг местима намењеним за особе са инвалидитетом, најавила је Паповић.

Марија Паповић

Kартице се обнављају сваке године од 1. фебруара. Потребна документација за издавање картице је потврда ПИО фонда о степену инвалидитета не старија од шест месеци, саобраћајна дозвола, лична карта и једна фотографија корисника.

Share.

Comments are closed.

Skip to content