2010-12-28T12:36:53+01:00 28. децембра, 2010. 12:36 |

PAŠIĆEVA I PEKOVIĆ NA POBEDNIČKOM TRONU

U svečanim salonima gradskog zdanja prošlog petka, u organizaciji medijske kuće „Reč naroda“ i Sportskog saveza grada Požarevca održana je jubilarna 50. dodela priznanja najboljim sportistima i ekipama Braničevskog okruga i grada Požarevca za 2010.godinu. Pre samog proglašenja prisutnima se obratio direktor novinske kuće „Reč naroda“ Dragan Milenković: „Za svojih 65 godina postojanja „Reč naroda“ već pedeseti put na izmaku godine sa Sportskim savezom grada Požarevca organizuje svečanost na kojoj se dodeljuju priznanja najuspešnijim sportistima, kako bi u zdravlju i veselju dočekali Novu godinu i naravno u njoj podarili nove uspehe. Da bismo se ovde okupili i da bismo upravo ova priznanja, koja danas dodeljujemo uručili najboljima, u minulih nekoliko nedelja radila je veoma savesna i profesionalna ekipa, odnosno komisija za dodelu i od nje očekujemo da je donela prave, valjane i poštene nagrade onima koji su zaista u protekloj godini bili najbolji.

Poznato je da od najmlađeg uzrasta, pa sve do najpoznijih dana, sport predstavlja jednu izuzetno po zdravlje korisnu aktivnost i izuzetno valjanu aktivnost, koja nas čini ponosnim uvek kad smo na pobedničkom pijedastalu, a koja nam uliva novu snagu ako je i neki poraz zabeležen u našoj sportskoj karijeri. Upravo stoga, svima koji su dobili ovo priznanje u ime redakcije lista „Reč naroda“ čestitam i obećavam u ime naše sportske redakcije, da ćemo nastaviti da valjano pratimo, što pažljivije odmeravamo i što vernije plasiramo u našim novinama sve vaše aktivnosti, od toga da nove generacije uđu u naše sportske ekipe, do toga da svi koji su već pobrali rezultate nastave smelo i još bolje u nastavku svoje karijere“.

Predsednik Sportskog saveza grada Požarevca Slobodan Jović istakao je da se svake godine tradicionalno vrši sumiranje sportskih rezultata. „I ove godine imali smo veliko zadovoljstvo i teret da proglasimo najbolje sportiste koji su proneli ime grada Požarevca i Braničevskog okruga, ne samo u zemlji, nego i šire. Rad i rezultati postignuti na sportskim borilištima bili su jedini kriterijum za izbor najboljih. Prema tome, danas okupljeni ovde sigurno zaslužuju ova priznanja i koristim priliku da u ime Sportskog saveza čestitam nagrađenima. Da bi ovi rezultati bili ovakvi kakvi su danas, sigurno Sportski savez i sportisti grada Požarevca veliku zahvalnost duguju gradskim čelnicima, koji izdvajaju ne malu sumu za sport, da bi prevazišli ovu tešku situaciju“, rekao je Jović.

U ime domaćina goste je pozdravio predsednik Skupštine grada Požarevca Miomir Ilić, pohvalivši rad i postignute rezultate sportista. On je izrazio nadu da će u nastupajućoj 2011.godini sportisti požarevačkog kraja i Braničevskog okruga osvojiti još više medalja i priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Potom su proglašeni najbolji sportisti i ekipe grada Požarevca. Najbolja školska ekipa je ekipa Poljoprivredne škole sa Domom učenika „Sonja Marinković“, dok je kod pionira to priznanje pripalo Sportskoj organizaciji „Partizan“ iz Kostolca. U konkurenciji kadetkinja najuspešnije su odbojkašice Rudara iz Kostolca, učesnice polufinala Prvenstva Srbije, dok je kod kadeta to priznanje pripalo Košarkaškom klubu „Požarevac“ u koji igraju dva kadetska reprezentativca Srbije i ekipa je trenutno prvoplasirana na Prvenstvu Srbije. Pehare i diplome uručio je predsednik Sportskog saveza grada Požarevca Slobodan Jović.

Najbolja seniorska ekipa u ženskoj konkurenciji koja ima preko 80 registrovanih igračica u pet selekcija, u ovoj sezoni trenutno zauzimaju drugo mesto i najavljuju borbu za ulazak u viši rang je Ženski odbojkaški klub „Požarevac“. U muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo je članu Super lige Srbije Muškom rukometnom klubu „Požarevac“, a priznanja dobitnicima je uručio predsednik Gradske skupštine Miomir Ilić.

Kod pojedinaca u konkurenciji pionirki najuspešnija je Kristina Strugar atletičarka Atletskog kluba „Požarevac“, koja je u starijoj kategoriji na Prvenstvu Srbije osvojila četvrto mesto u disciplini 300 metara. Ove godine žiri je odlučio da priznanje za najboljeg pionira ponesu dvojica sportista: Petar Vefić, gimnastičar Sportske organizacije „Partizan“ iz Kostolca, prvak Srbije za 2010.godinu i osvajač zlatne medalje na Republičkom prvenstvu za osnovne škole centralne Srbije i teniser Teniskog kluba „Požarevac“ Lazar Marjanović, koji je godinu završio na prvom mestu liste Teniskog saveza Srbije, za dečake uzrasta do 14 godina. Najbolja kadetkinja je Jelena Banjević, džudistkinja Džudo kluba „Borac Bambi“, koja je osvojila prvo mesto na turniru u Zrenjaninu, prvo mesto na takmičenju u Vojvodini i treće mesto na Prvenstvu centralne Srbije. Najuspešniji kadet je Darko Stojilković iz Džiu – džicu kluba „Požarevac“ pobednik Kupa Srbije na takmičenju u Požarevcu, prvak Evrope u džiu –džicu katama na šampionatu u Petrovcu na Mlavi i šampion Srbije u džiu – džicu katama u Šapcu, na Zlatiboru i Vršcu.

Najbolja juniorka je Željana Živković iz Karate kluba „Mladi radnik“ koja je osvojila prvo mesto u katama na Školskom prvenstvu Srbije u Jagodini i Kragujevcu i drugo mesto na Kupu uže Srbije u Čačku, Beogradu, Velikom Gradištu i Paraćinu, dok je kod juniora to priznanje pripalo odbojkašu Dimitriju Pantiću, članu Kadetske reprezentacije Srbije i učesniku prvih Olimpijskih igara u Singapuru 2010.godine. Pehare i diplome uručio je zamenik predsednika Skupštine grada Požarevca Milić Jovanović.

Za najbolju seniorku proglašena je Sanela Pašić, odbojkašica Ženskog odbojkaškog kluba Požarevac, kapiten ekipe u kojoj je ponikla, dok je najuspešniji senior grada Požarevca Nikola Peković, odbojkaš –libero Mladog radnika, jedan od najperspektivnijih igrača Srbije, bivši kadetski i juniorski reprezentativac. Za najboljeg trenera u 2010.godini proglašen je Stojan Jovanović, dugogodišnji trener Ženskog fudbalskog kluba „Požarevac“, trenira uspešnu superligašku ekipu koja se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli. Priznanja dobitnicima je dodelio član Gradskog veća zadužen za sport Aleksandar Đokić.

D.Dinić