У Сали Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ у Голупцу  одржано је Општинско такмичење предшколаца И ученика првог И другог разреда Основних школа  из познавања саобраћаја „Пажљивкова смотра 2023”. На  такмичењу je учествовало  6 екипа из Предшколске установе  ,,Ласта’’, првог и другог разреда Основних школа ,,Бранко Радичевић’’ Голубац и ,,Вељко Дугошевић’’ из Браничева.

Општинско такмичење су организовали Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Голубац и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије. Подршку пружила је  Полицијска станица  у Голупцу делегирајући једног од чланова жирија.

Снежана Ракић, координатор Савета за саобраћај, поделила је победничким екипама пехаре и истакла је да је задовољна начином на који је, у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају, спроведена још једна смотра.

         У такмичењу о познавању саобраћајних прописа у категорији предшколаца  најбоља је била екипа из Предшколске установе ,,Ласта’’, која је и прошле године као општински победник  била  учесник на регионалном такмичењу

-У нашој установи радимо на едукацији малишана на упознавању са правилима и понашању саобраћају, каже Милена Ђурђевић, директорка ПУ “Ласта” Голубац.

У категорији првог разреда најбоља екипа била је из Основне школе,,Бранко Радичевић’’ из Голупца, а међу ученицима другог разреда победу је извојевала Основна школа ,,Вељко Дугошевић’’ из Браничева. И ове две екипе пласирале су се на регионално такмичење.

                                                                                      Љ. Настасијевић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content