Школско такмичење „Пажљивкова смотра 2023“, у организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, одржано је у школама и вртићу са подручја општине Велико Градиште за све категорије деце, предшколце и основце из првог и другог разреда у матичним и подручним одељењима.

Учешће је узело више од 300 деце из Предшколске установе „Мајски цвет“,  ОШ „Иво Лола Рибар“ Велико Градиште, ОШ „Миша Живановић“ Средњево и ОШ „Вук Караџић“ Мајиловац, а након спроведеног школског такмичења тестови су, заједно са извештајима о присутним учесницима и установама, послати на чекирање и рангирање организатору. По добијању резултата биће организовано општинско такмичење за учеснике који искажу највеће знање из области саобраћајних прописа. Најбољима ће бити додељене захвалнице и пригодни поклони. 

Циљ смотре је да малишани кроз игру и забаву савладају правила безбедности у саобраћају како би били што безбеднији на путу од куће до школе.

Поред организатора, у „Пажљивкову смотру“ су били укључени и Савет за безбедност саобраћаја  локалне самоуправе као и директори школа и вртића, те наставници и васпитачи.

Фото: ПУ „Мајски цвет“,  Основне школе „Иво Лола Рибар“, „Миша Живановић“ и „Вук Караџић“ 

Share.

Comments are closed.

Skip to content