2021-05-29T19:29:32+02:00 29. маја, 2021. 18:31 |

Пехари за најбоље пионире и омладинце у фудбалу

На Градском стадиону у Пожаревцу проглашени су шампиони у пионирској и омладинској фудбалској лиги. Пехаре из руку члана Извршног одбора ФСС и председника Фудбалског савеза региона Западне Србије Бранка Стојаковића понели су пионири Младог радника који су освојили прво место у Подунавско – шумадијској лиги, пионири Радничког 1923, освајачи Западно – моравске зоне и омладинци Младог радника,  победници Подунавско – шумадијске лиге, који су се пласирали у Прву омладинску лигу Србије.После поделе пехара почела је утакмица полуфинала баража за апсолутног првака региона Западне Србије између пионира Младог радника и Радничког 1923. Победник те утакмице иде на дуел бољем из сусрета Младост Лучани – Мачва Шабац. Након тога, у центру ФСС у Старој Пазови, за првака државе такмичиће се најуспешнији из Војводине, западне, источне и јужне Србије.

 

 -Данас се одиграва утакмица између пионира 2006. годишта Младог радника и крагујевачког Радничког и бољи из овог сусрета наставља борбу за првака Србије. Надамо се да ће наш тим бити бољи, али у суштини када видите оволико деце на терену и људи на трибинама који их бодре, то је оно што нас заиста испуњава. Надамо се да ће наши млади момци остварити циљ који су зацртали, а то је титула првака Србије, нагласио је пре почетка сусрета, спортски директор ФК „Млади радник“ Војислав Бојатовић.

Председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић честитао је освајачима првих места на оствареном успеху, а затим нагласио да се у овим такмичењима налази база пожаревачког фудбала.

                                                                                                                        Д.Динић