AПОТЕКА “ПЕТРОВАЦ 1” У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ

На путу за Горњак, у петровачкој општини, сместила се  државна апотека Апотекарске установе Пожаревац, која је добила име по овој увек живахној варошици „Петровац 1“.  Већ 50 година на истом и свима препознатљивом месту у центру Петровца, преко пута Поште и зграде Суда, генерацијама помаже да брину о свом здрављу. У центру свих дешаваља, на гласу је да ће се њени запослени на професионалан и пријатељски начин, свим срцем и знањем заузети да помогну свом комшији, познанику, путнику намернику…  

Традиционална улога фармацеута у набавци, припреми и издавању лекова на лекарски рецепт, у последњих двадесетак година значајно се мења и развија, у свету, али и код нас и непрестано се помера ка пружању што квалитетније и свеобухватније фармацеутско-терапијске услуге.  Добра снабдевеност лековима свих фармаколошких група, биљним терапеутицима, дијететским суплементима, козметиком  и различитим врстама помагала и медицинских апарата, само је подразумевајући предуслов за успешно обављање ове племените професије.

 У складу са свим овим тенденцијама, професионални тим од 12  запослених је спреман да сва своја знања, вештине, искуство и стрпљење, свих 365 дана у години, стави пред све здравствене изазове у циљу лечења, промоције здравља, превенције болести и спровођења рационалне и ефикасне фармакотерапије. Нашим суграђанима су већ добро познате активности  као што су израда магистралних лекова, провера очног притиска и степена сувоће ока, провера стања коже и косе, ултразвучно одређивање густине костију, одређивање витаминско минералног статуса, односно откривање недостатка витамина и минерала.

Сигурни смо да ће вам  наша отвореност и доступност омогућити да из ове апотеке увек изађете богатији бар за једну новину више о свом здрављу, лековима. Тиме се приближавамо хуманој мисији очувања здравља кроз јединствену, свеобухватну и препознатљиву фармацеутску услугу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content