Представници Општинског одбора Странке слободе и правде Велико Градиште покренули су петицију да се из општинског буџета субвенционише куповину уџбеника.

-Осим рекордно високих трошкова живота, куповина уџбеника представља све већи терет родитељима деце, међутим буџет Општине Велико Градиште за ову годину од преко 800 милиона динара није предвидео такву врсту помоћи породицама.

Анализом буџета Општине Велико Градиште за 2023. годину установили смо да се могу определити средства за бесплатне уџбенике правилном прерасподелом позиција у буџету, водећи рачуна о приоритетима наше општине.

Милош Ивановић

Један од социјалних приоритета Општинског одбора ССП Велико Градиште је обезбеђивања бесплатних уџбеника свим ученицима на територији општине. Брига о породици је предуслов побољшања демографске слике наше општине, улагање у образовање је предуслов развоја и напретка, рекао је председник Општинског одбора Милош Ивановић.

Петицију можете потписати у просторијама странке на адреси Бошка Вребалова 3 (тржни центар) сваког понедељка од 9 до 12 сати и путем интернета.

https://www.peticije.online/besplatni_udbenici_za_sve_uenike_osnovnih_kola_sa_teritorije_optine_veliko_gradite

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content