2021-03-11T15:28:09+01:00 11. марта, 2021. 12:54 |

Петнаест година од Милошевићеве смрти

Данас се навршава 15 година од смрти некадашњег председника Савезне Републике Југославије и Републике Србије и председника Социјалистичке партије Србије Слободана Милошевића. Милошевић је преминуо 2006. године у притвору у Шевенингену, а сахрањен је у дворишту породичне куће у Пожаревцу.Једанаестог дана марта сваке године, чланови и симпатизери СПС-а, као и поштоваоци Милошевићевог лика и дела, полажу венце на његов гроб. Почаст некадашњем председнику одали су почасни председник СПС Милутин Мркоњић, бивши премијер Србије и члан Главног одбора странке Никола Шаиновић, председник Покрета социјалиста Александар Вулин у пратњи руководства своје странке, као и чланови Окружног и Градског одбора СПС-а Пожаревац, Српске радикалне странке и грађани.

Том приликом Вулин је истакао да је својим  животом и смрћу Милошевић је заслужио поштовање и Србије и Срба, али и свих људи који поштују борце за слободу.

– Нису сви „пријатељи“ Слободана Милошевића били ни његови пријатељи, ни пријатељи Србије, а ли сви непријатељи Милошевића су били искрени непријатељи Србије. То је било непогрешиво и историја ће то потврдити, рекао је Вулин.

Шаиновић је подсетио да је прошло 15 година откако је председник Слободан Милошевић у својој животној борби положио свој живот за одбрану историјских интереса српског народа Србије, наше државе и будућности.

-Његови прави споменици су Дејтонски споразум и Резолуција 1244, који су толико година касније темељи на којима српски народ и српска држава бране своја историјска права, истакао је Шаиновић.

И.Р.