2021-08-02T14:39:21+02:00 2. августа, 2021. 14:39 |

Петнаест година Паркинг сервиса Пожаревац

У свечаним салонима Градског здања у Пожаревцу одржан је пријем поводом обележавања 15 година Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Пожаревац.

Пријему и презентацији филма о раду овог предузећа присуствовали су градоначелник Пожаревца Саша Павловић,заменик градоначелника Славиша Алексић, народни посланик Верољуб Арсић, начелник Градске управе Лазар Станојевић, чланови Градског већа Бојан Динић и Милан Јовић, као и директори јавних предузећа и  установа.

                 Градоначелник Саша Павловић

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић истакао је да је „ Паркинг сервис“ Пожаревац продукт потребе коју је изнедрио прогрес, односно све већи број аутомобила. Од оснивања  до данас, ово предузеће је расло и доказало да је одлука о његовом оснивању била итекако исправна.

-Оно што ме лично радује је пут којим сте кренули, а то је ослушкивање потреба грађана и решавања њихових проблема.Ту коректно мислим на увођење блоковског паркирања, нарочито у ужој градској зони, којим сте у тренутку решили проблеме паркирања станара у зградама које им припадају. Као градоначеника, али и као грађанина, радује ме и чињеница да сте многе површине естетски уредили и тако и оплеменили животни простор свих нас, рекао је Павловић похваливши  пројекат  Јавне спратне гараже у Таковској од 3.000 квадрата, укупне вредности од преко 40 милона динара.

                           Марија Паповић

Директорка Паркинг сервиса Пожаревац Марија Паповић, захвалила се свим запосленима у предузећу који су, како је рекла,  веома посвећено радили на сваком пројекту и који су се максимално залагали да и у тешким временима корисници буду задовољни услугама које пружају. Она се захвалила  локалној самоуправи на челу са градоначелником Сашом Павловићем, без чије финансијске подршке већина пројеката не би угледала светлост дана.

-Ту бих се пре свега осврнула на јавну гаражу  „Таковска“, чију изградњу је финансирао Град Пожаревац, затим на уређење Блок зона, као што је блок Ламела, који данас изгледа прелепо и последње је реконструкција паркиралишта ,,Пијаца“ где је град финансирао реконструкцију асфалтне подлоге, а ,,Паркинг сервис“  из сопствених средстава инвестирао у нову наплатну кућицу са санитарним чвором, рампе, ограду и информациони дисплеј са бројачем паркинг места позициониран на улазу у паркиралиште. Захваљујући подршци локалне самоуправе и домаћинском пословању Паркинг сервиса, данас су сва паркиралишта у граду преуређена и функционално и естетски  достојна наших корисника, рекла је Паповић најавивши уређења Блока Ђура.

Иначе, „Паркинг сервис“ Пожаревац  годинама уназад послује са добитком, све своје обавезе, трошкове и инвестиције финансира из сопствених средстава, захваљујући рационалном пословању,  без повећања цена услуга  пуних 8 година.

Поводом јубилеја уручене су захвалнице појединцима  и организацијама које су  пружале подршку у раду и развоју овог предузећа.

Опширније о јубилеју Паркинг сервиса у наредном броју „Реч народа“

 

                 И.Р.