2020-04-08T09:07:30+02:00 8. априла, 2020. 09:06 |

ПЕТРОВАЦ: Хиљаду пакета са намирницама

ЗА НАЈСТАРИЈЕ И НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

Волонтери петровачке општине за само два дана припремили су 1.000 пакета са основним животним намирницама намењеним старијим суграђанима. Средства за намирнице обезбедила је Општина, а у пакетима је брашно, со, конзервисана храна… обезбедила је локална самоуправа. 

Пре ове помоћи у акцију солидарности са најстаријим и најугроженијим становницима петровачке општине укључили су се и чланови Удружења пчелара „Млава“. Према речима Драгише Јовића, председника Удружења, прикупљено је 206 килограма меда и са паковањима прополиса поделили најстаријима. Млађи пчелари изразили су спремност да онима који имају преко 65 година, а баве се пчеларењем, у време изолације обилазе им  пчелињаке и обављају неопходне послове. Друштво пчелара „Млава“ тренутно има 110 чланова којима ово није прва акција солидарности, они су се и до сада одазивали апелима за помоћ угроженима.

Иначе, сва достава пакета у општини током ванредног стања иде преко Центра за социјални рад, Организације Црвеног крста, Кол центра и волонтера.