2017-02-28T11:24:13+01:00 28. фебруара, 2017. 11:24 |

Петровац на Млави: Бања „Ждрело“ главна атракција

IMG_5590  У центру понуде петровачке општине на овогодишњем Сајму туризма у Београду, био је рекреативно угоститељски центар – Бања „Ждрело“ са затвореним и отвореним базеном, аква парком са топлом водом, велнес центром, собама за масажу лековитим блатом, ђакузи кадама, саунама, соларијумом… Аква парк је јединствен у Србији, користи се и лети и зими. Осим посета Бањи „Ждрело“ и бројним манастирима, у понуди је и сеоски туризам као и планинарење, изузетно развијено у овом крају.

Директор Туристичке организације Стефан Јовановић истиче да је изузетно задовољан посетом штанду.

-Поред Бање „Ждрело“ која нам је у центру промоције, представљамо и две велике  манифестације које нас ускоро очекују, а то су 1. и 2. априла „Дани Млавско хомољских пчелара“ у Каменову, и пред мали Ускрс  „Дани воденичара и помељара“ у Бистрици. Истакао бих да смо за овај сајам специјално урадили нови промо филм од 7 минута, којим су обухваћени сви туристички потенцијали нашег краја и све манифестације које нас очекује ове године, каже Јовановић.

Штанд петровачке ТО обишао је и први човек Општине Душко Нединић који је замерио што туристичка понуда Браничевског округа није обједињена.

-Жао ми је што смо се разјединили, што Браничевски округ није направио неку заједничку здраву причу и што Бања „Ждрело“ није у саставу те приче. Општина Петровац на Млави има много потенцијала који нису искоришћени или се користе недовољно. Имамо нову, младу екипу људи жељних доказивања и сигуран сам да ћемо у годинама које долазе успети да Општину Петровац у туристичком, и сваком другом смислу, представимо на прави начин. Пре тридесетак година смо били туристичка дестинација за многе Београђане, Новосађане,  за људе из целе Србије. Данас идемо испочетка… Ово је права прилика да се руководство наше Туристичке организације упозна са искуствима која тренутно, у туристичком смислу, владају Србијом, рекао је Нединић.

                                                                                                                                                                          И.В.