Прва овогодишња седница Скупштине општине у Петровцу на Млави у првом реду бавила се изменама буџета зa 2023. односно његовим усаглашавањем због пренетих средстава из претходне године у износу од 109 милиона динара.

Према речима председника Скупштине Миланчета Аћимовића, 75 од 109 милиона динара неутрошених средстава у прошлој години наменски је опредељено за даљу изградњу трансфер станице, за етно кућу у Добрњу и за још неке радове. Такође, један део средстава отишао је школама, а са 5 милиона увећана су средства за изградњу атарских путева и сада износе 30 милиона. Део средстава ребалансом буџета планиран је и за повећање плата у јавном сектору за 12 посто.

Као и сваке године у ово време одборници су на овом заседању донели одлуку о ангажовању државног ревизора у процесу контроле буџета како би након тога био усвојен завршни рачун.

Извесне новине овом приликом уведене су и у области социјалне заштите, установљена је нова мера – смештај за угрожена лица у чијем финансирању учествује општина.

По ко зна који пут на седници Скупштине нашла се и измена одлуке о формирању Регионалног центра за отпад, овога пута због тога што се из ранијег споразума повукла Општина Жабари која је одлучила да отпад и даље одлаже на депонију у Лапову јер јој је та локација ближа од пожаревачке.

Измене је претрпео и Средњорочни план развоја Општине до 2025. године, придодата му је изградња трансфер станице и водоводне мреже у два насеља, Кнежици и Забрђу.

У циљу отпочињања изградње моста код „Солитера“ одборници су донели одлуку о издвајању из буџета три милиона динара за финансирање пројекта измештања водоводних инсталација на овој локацији што је у обавези локалне самоуправе.

На седници је, после једногодишњег статуса в. д. директорке, Јасна Николић именована за директорку Центра за социјални рад за општине Петровац и Жагубица.

Share.

Comments are closed.

Skip to content