ОБЕЛЕЖЕН ДАН БИБЛИОТЕКЕ „ЂУРА ЈАКШИЋ“

Петровачка Народна библиотека „Ђура Јакшић“, на Светски дан књиге и ауторских права, прославила је свој 59. рођендан. Корени ове установе, додуше установљени су знатно  раније, још 1874. године када је отворена читаоница у овом граду. Поздрављајући госте на свечаности обележавања рођендана директорка Јадранка Грбиновић и библиотекарка Јелена Поповић говориле су о значају који једна оваква установа има на обогаћивање и ширење културе у локалној средини.

      Као и протеклих година и ове 2023. Дан библиотеке био је прилика за доделу награда најактивнијим читаоцима, онима који својим редовним посетама овој установи сведоче о свом односу према књизи и књижевности.

      Награде читаоцима уручио је председник Општине Душко Нединић. У категорији најмлађих читалаца награђена је Теодора Радојковић, међу  ученицима основних школа то су Александар и Даница Стојановић, а у групи средњошколаца Катарина Јанкуцић.  Награда за најактивнијег читаоца-  грађанина припала је Бојану Животићу, а када су у питању пензионери то је Мирослав Модрлановић.

      У пригодном програму изведеном у част Дана библиотеке и књиге учествовали  полазници Школе глуме петровачког позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ и најбољи рецитатори са подручја општине.

Share.

Comments are closed.

Skip to content