2019-05-02T11:24:00+02:00 2. маја, 2019. 11:24 |

ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ: Обележен Дан Библиотеке

У Петровцу на Млави обележени су Дан Народне библиотеке „Ђура Јакшић“, Светски дан књиге,  145 година од оснивања Петровачке читаонице и 55 година постојања под садашњим називом. Специјални гост био је доктор Дејан Вукићевић, библиотекар саветник Народне библиотеке Србије са ауторском изложбом „Минијатура на зрну грашка“ која обухвата књиге микроиздања граничних димензија 100 x 100 x 100 милиметара.

Овом приликом директорка Народне библиотеке „Ђура Јакшић“ Јадранка Грбиновић  уручила је захвалнице председнику општине Душку Нединићу, представницима основних школа са територије општине, Предшколске установе, Средње школе, јавних предузећа и локалних медија, а по традицији,  Библиотека је наградила најактивније читаоце  у различитим категоријама за протеклу годину. Свечаност је наступом увеличао пожаревачки  музички састав „Нови Звучни Талас“ као и  млади рецитатори, најбољи у петровачкој општини.

Вреди поменути да захвалност за велику подршку и свесрдну помоћ, библиотека дугује и представницима Фабрике ,,Еко степ пелет“ Петровац на Млави и предузећу „Срмекс“.

Свечаности су поред пријатеља и сарадника Библиотеке, директора школа и  јавних установа, завичајних писаца и других значајних личности јавног живота Петровца на Млави, присуствовали и чланови  општинског руководства на челу са председником Душком Нединићем.