2018-05-18T10:40:18+02:00 18. маја, 2018. 10:39 |

ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ: Општини враћена стара школа са земљиштем

У просторијама Српске напредне странке у Петровцу на Млави прошле недеље, уочи Спасовдана, славе града и Кнежице, председник Општине и СНС-а Душко Нединић  одржао је  конференцију за медије на којој је говорио о неколико циљева остварних  последњих дана као и о предстојећим пројектима који ће допринети развоју града и села.           

Председник Општине Душко Нединић

„Након нешто више од годину дана упорног рада остварили смо један велики циљ за Општину Петровац на Млави. Зграда старе основне школе, земљиште које се ту налази, више није власништво Републике већ Општине.  Закључком Владе Србије, од 10. маја, одлучено је да се пренесе право својине Републике Србије у својину Општине Петровац на Млави без накнаде на непокретностима. Четири зграде које се налазе на том простору као и земљиште у површини од 86 ари прелазе у власништво Општине Петровац на Млави, рекао је Нединић и додао да је у остварење овог циља уложено много договора, разговора, стручног рада… и том приликом похвалио заменицу начелника Општинске управе Јелену Миливојевић, јер је, како је рекао „ово победа извојевана пре свега њеним стручним и марљивим радом који ће граду и Општини Петровац на Млави у периоду који долази засигурно донети боље позиције“.

Председник је овом приликом најавио реализацију уговорених великих инвестиција као што су радови на амбуланти у Шетоњу и на школама у Каменову и Орешковици, реконструкција домова културе у Стамници и Великом Поповцу, изградња новог Центра за социјални рад.

„Пројекат изградње Центра за социјални рад је сада могућ, јер Општина има парцелу у свом власништу, а то је парцела старе основне школе. Морам да похвалим и Сузану Милошевић која је координатор свих наших пројеката и захваљујући њеном раду постижемо одличне резултате. Општина Петровац на Млави мора да се развија много брже од осталих јер доста касни за другим општинама“, поручио је Нединић и најавио почетак друге фазе санације и адаптације путне мреже за десетак дана у Орљеву, Рановцу, Табановцу, Шетоњу, Петровцу на Млави, Орешковици, Забрђу, Вошановцу и Бистрици. Укупна вредност ових радова је 69 милиона од чега је учешће Општине 40, а Министарства привреде 29 милиона динара.  Од „Путева Србије“ и Владе Републике Србије добијена је изградња заобилазнице Каменово- Забрђе, очекивања су да ће радови на овом путу бити завршени до 15.јуна. Нединић је истакао да је следећи циљ Општине, куповина Касарне.