У Петровцу на Млави отпочела је изградња новог вртића који ће већ наредне године, у нове просторије примити 200 малишана. Вредност инвестиције је око 200 милиона динара.

Камен темељац новог вртића заједно су данас поставили министарка просвете др Славица Ђукић Дејановић и председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић.

Нови објекат гради Министарство просвете у сарадњи са Светском банком и петровачком општином, а у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“. Циљ је већа доступност и виши квалитет предшколског васпитања и образовања сваког детета од рођења до шест и по година старости, нарочито када су у питању деца из друштвено осетљивих категорија.

Министарка просвете др Славица Ђукић Дејановић нагласила је да ће будући вртић имати 1300 квадрата, као и да ће се у реализацију овог пројекта придружити и Фондација „Ђоковић“. Према њеним речима, након изградње вртића, листа чекања у Петровцу на Млави у потпуности ће бити елиминасана.

-Верујем да ће објекат бити изграђен у року од годину дана и да ће већ наредне године малишани користити вртић и опрему у њему. На овај начин деца ће имати прилике да уче и да се васпитавају. Обавеза свих нас је да деци створимо могућност да имају сигурне кораке у будућност, истакла је министарка.

О значају изградње новог вртића. председник Нединић је истакао да је то улагање у будућност које ће се о те како исплатити.

-На овом месту ми дословно полажемо камен темељац за будућност, јер сваки пројекат који се односи на побољшање услова живота наших најмлађих је улагање у њихову будућност. Данас започињемо решавање деценијског проблема наших суграђана који се налазе на листама чекања за упис у вртић своје деце, рекао је између осталог Нединић.

 

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content