На школском такмичењу из симулације судског процеса које је одржано у Средњој школи „Младост“ учествовали су ученици III6 i IV6 разреда правно – пословног смера. За такмичење су их припремали професори, ментори Војкан Ђорђевић и Милош Животић. Такмичење је пратила и оцењивала комисија у саставу: председник Основног суда у Петровцу Станоје Рајић, тужилачки сарадник Марко Динић, адвокат Иван Милојковић и професор српског језика и књижевности Данило Радојковић. Оцењивана је примена Кривичног закона и Закона о кривичном поступку, стручно изражавање и општи утисак.

      Став је комисије да је најубедљивија у симулацији судског процеса била екипа ученика IV6 која је победом стекла право учешћа на Републичком такмичењу које ће бити одржано на Правном факултету у Нишу 25. марта.

       Подсетимо да смер правно – пословни техничар у Средњој школи „Младост“ у Петровцу на Млави постоји од 2008. године и да је учешће на такмичењу из симулације судског процеса кренуло са првом генерацијим ученика. Школа је поносна на резултате  екипа које су их представљале до сада, пре неколико година освојили су 3. место на републичком такмичењу у Београду, а прошле године, такође 3. место у Србији на такмичењу у Крушевцу.

                                                                                                          Фото: Средња школа „Младост“

Share.

Comments are closed.

Skip to content