Највећи инфраструктурни пројекат финансијски подржан од стране Владе Републике Србије и Министарства заштите животне средине у петровачкој општини, изградња трансфер станице са рециклажним двориштем – Центар за сакупљање и сепарацију комуналног отпада планирано је да буде предат Комуналном предузећу и отпочне са радом за месец дана. Центар се гради на локацији градске депоније „Свине“ и њиме ће се трајно решити проблем одлагања комуналног отпада. Извођач је за око 60 одсто радова ангажовао локална предузећа.

    Трансфер станица се гради по светским стандардима, обухвата објекте за запослене, пријавницу, претоварну рампу за неселективни комунални отпад, сепараторе, инфилтрационе и противпожарне базене. Цео пројекат ће бити ограђен зеленим појасом.    

     Председник Општине  Петровац на Млави Душко Нединић је ових дана са својим сарадницима, народном посланицом Наташом Ивановић и директором Комуналног јавног предузећа „Извор“ Бојаном Модрлановићем обишао завршне радове на изградњи ове Трансфер станице. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content