OДЛУКА ОДБОРНИКА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ

У Петровцу на Млави  одржана је последња седница Скупштине општине у овом сазиву. Председавао је председник Скупштине Миланче Аћимовић, а због дуже паузе изазване  ванредним стањем и епидемијом, на дневном реду се нашло  56 тачака. Прва и најважнија била је ребаланс буџета који је образложила начелница Јадранка Младеновић. 


Доношење одлуке о  измени и допуни одлуке о буџету за текућу годину она је образложила чињеницом да су након проглашења ванредног стања због коронавируса, у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије привремено обустављени сви расходи који нису били у функцији спречавања ширења епидемије, осим расхода за плате и зараде. Стога је предложено, а одборници прихватили да се средства у буџету намењена за одржавање разних манифестација отказаних због ванредног стања, преусмере у друге сврхе односно за одржавање инфраструктуре у месним заједницама на територији општине. Пренамена средстава извршена је у складу са предлозима, финансијским плановима и образложењима месних заједница зашта су им додатна средства неопходна. 

-Сва та средства преусмерили смо у одржавање инфраструктуре, ка нашим месним заједницама како би могле да доведу у боље стање своје путеве, рекао је тим поводом Миланче Аћимовић, председник Скупштине општине.

Share.

Comments are closed.

Skip to content