Прошлонедељна седница Скупштине општине Петровац на Млави којом је председавао Миланче Аћимовић била је последња у овој години. Најважнија тачка од укупно 17 односила се на буџет Општине у 2023. години. Према речима председника Скупштине буџет ће у наредној години у односу на овогодишњи бити већи за осам одсто. Укупни приходи износиће  милијарду и 61 милион динара.

     -То свакако није довољно за све потребе наших корисника али је једино толико повећање било могуће. Трудили смо се да расподела средстава буде коректна и поштена и да колико-толико уважимо захеве грађана. Могу да кажем да смо повећали средства за уређење атарских и пољских путева на 25 милиона, за пољопривреду и стрелце смо планирали 12 милиона и 800 хиљада динара, за инвестиције односно  асфалтирање улица и израду пројектне документације предвиђено је око 30 милиона. Радићемо пројекте за два водовода, један у Кнежици други у Забрђу. За Кнежицу је опредељено 10 милиона из буџета, док пројекат за водовод у Забрђу иде преко Комуналног предузећа, истакао је председник Антонијевић уз појашњење да је буџет конципиран тако да добије сагласност Министарства и да је основно опредељење да се средства за капиталне пројекте обезбеђују из Републике.

         Аћимовић је такође напоменуо да ће се настојати да Општина не улази у дугове и да функционише у складу са расположивим буџетским средствима што је пракса од 2016. године. 

        На овој седници верификовани су мандати двојице одборника из Одборничке групе СПС – Јединствена Србија и усвојен ребаланс овогодишњег буџета којим су усклађена средства на појединим позицијама и усмерена углавном према школама како би намириле рачуне за утрошену енергију.

       Одборници су на последњем овогодишњем заседању усвојили и тромесечне извештаје јавних и комуналних предузећа, а донета је и одлука о  процедури за измену назива улице по којој ће иницијатива за промену бити прихваћена тек када се за то изјасни 50 плус 1 становник те улице.  

Share.

Comments are closed.

Skip to content