2018-12-13T10:41:00+01:00 13. децембра, 2018. 10:41 |

Писац Урош Петровић данас у Радио кафеу

Центар за развој локалних медија наставља са организацијом серије дебата под називом “Књиге о којима се прича “ или како младима приближити читање књига. Промоција књига и дебата одржава се у четвртак, на првом спрату Радио кафе- а у 18 сати, а данашњи гост биће писац Урош Петровић.

Урош Петровић пише књиге за децу и младе које померају границе у савременој српској литератури. Почев од збирки прича – мозгалица и романа у загонеткама до фантастичних приповести, дела овог аутора су оригиналне пустоловине које награђују  читаоце размрдавањем вијуга, сусретима са чудесним, необичним, али и застрашујућим.  Раскошна машта и особени хумор у његовим књигама омиљено су штиво за децу, младе и одрасле.

Петровић је добитник Златне значке Културно-просветне заједнице Србије за допринос култури као и неколико других признања и награда, између осталих и награде Змајевих дечјих игара 2011. године за допринос савременом изразу у књижевности за децу.

Биће представљена његова нова књига „Прича о Јангу“, а публика ће бити у прилици да чује и више о његовом раду и осталим насловима.

Грађани који дођу на дебату могу да се укључе у акцију донирањем једне очување књиге за децу која им није потребна или је вишак у њиховој кућној библиотеци. Књиге које се сакупе биће поклоњене Центру за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Пожаревцу.