Градски одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу, у саопштењу наводи да полазећи од забринутости и недоумица грађана који им се јављају, градоначелнику и Градском већу Града Пожаревца постављају следећа питања:  

  1. Да ли ће се после више од два месеца од проглашења епидемије изазване вирусом ковид 19 у Србији неко од представника локалне самоуправе обратити грађанима Пожаревца са прецизним статистичким подацима о броју оболелих и преминулих на подручју Града Пожаревца и тренутној епидемиолошкој ситуацији?
  2. Да ли ће Градски штаб за ванредне ситуације поднети грађанима Пожаревца извештај о раду у току ванредног стања у коме ће таксативно навести и образложити све донете одлуке и предузете мере, као и ефекте које су те одлуке и мере произвеле у сузбијању ширења вируса ковид 19 и превазилажењу економских последица пандемије?
  3. Да ли ће се неко испред локалне самоуправе обратити грађанима Пожаревца са прецизним подацима о броју оболелих од вируса ковид 19 у KПЗ „Забела“ и информацијама о предузетим мерама, с обзиром на то да се о уласку вируса у KПЗ „Забела“ свакодневно могу чути опречне информације у медијима, што додатно ствара недоумице и доприноси ширењу страха међу нашим суграђанима?
  4. Да ли се врши дезинфекција парка, дечијих игралишта, школских дворишта и дворишта вртића, те када ће се спровести запрашивање комараца и крпеља на подручју града Пожаревца, са чијом најездом се већ увелико суочавамо?

Градски одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу, верујући да ће представници локалне самоуправе Града Пожаревца испунити своју радну обавезу, те да ће грађани Пожаревца у најкраћем року добити одговоре на напред постављена питања, наставиће и у наредном периоду са изношењем предлога од општег интереса за локално становништво.

Share.

Comments are closed.

Skip to content