2020-03-12T19:08:51+01:00 12. марта, 2020. 19:08 |

ПК ДРМНО: Уклања се шумско растиње

У зони Храстоваче у току су припремни радови за почетак изградње 17. линије бунара за дубинско предодводњавање. Блага зима у јануару омогућила је извођачима радова да обаве велики део посла на уређењу терена.  


 

− За почетак изградње 17. линије бунара за дубинско предодводњавање угљеног лежишта „Дрмно“ неопходно је да се створе адекватни предуслови. Коридор линије 62

  М. Павловић

бунара и одводног гравитационог цевовода, дужине 4,6 километара, делом пролази кроз шумовити терен који треба да се очисти. Крчи се шума у дужини 1,3 километра и ширини 30 метара на укупној површини од 3,5 хектара, истиче Милан Павловић, инжењер рударства и руководилац стручног тима за надзор.

Радови на сечи и уклањању шумског растиња поверени су Привредном друштву РИО из Костолца и добро напредују. По завршетку овог посла почеће изградња приступног пута у дужини од близу пет километара и ширине пет метара.

Павловић подсећа да се са завршетком изградње пута стварају предуслови за довоз материјала, опреме и машина за бушење бунара и отпочињање радова.

Р.Н.