2020-02-28T11:23:55+01:00 28. фебруара, 2020. 11:23 |

Планинка АД: Уз Пролом и Луковску,  Куршумлијска Бања  

Са 42. сајма туризма у Београду

Пролом Бања се налази на обронцима Радан планине и бањски туризам овде се заснива на лековитој пролом води која припада реткој групи балнеолошких вода алкалности од 8,8 до 9,2 процента. Хотел „Радан“ нуди смештај у удобним собама, медицинске садржаје за лечење, wellness третмане као и садржаје за рекреацију, забаве и излете. Поседује отворени и затворени базен и изврсну гастрономску понуду засновану на традицији топличког краја. У близини је споменик природе „Ђавоља варош“ и посета овом природном феномену, са Унескове листе заштићених споменика,  део је туристичке понуде Пролом Бање. „Ђавољу варош“, коју чине 202 фигуре настале ерозивним активностима, годишње посети више од 60.000 туриста.

Здравствени туризам највише бање у Србији, Луковске Бање, смештене на надоморској висини од 681 метар на источним обронцима Копаоника заснива се на геотермалним минералним изворима и води лековитих својстава препоручених за реуматска обољења и рехабилитацију након повреда. Осим два хотела, „Копаоник“ и „Јелак“ ту су и отворени и затворени базен са топлом водом, а у непосредној близини је ски стаза дужине 300 метара. Марко Гашић, маркетинг менаџер препоручује након боравка на снегу, купање у отвореном базену и каже да је то невероватан доживљај:

-Основу нашег пословања чини изузетна лековитост термалних вода, али и висок квалитет услуга и лични приступ сваком госту.

Компанија АД „Планинка“ из Куршумлије потписивањем уговора са Републичком дирекцијом за имовину и Фондом ПИО постала је недавно и званично власник Куршумлијске Бање. Рашчишћавање руинираног хотела „Жубор“ је одмах почело и у ревитализацију и надградњу зграде и саме бање биће уложено око 12 милиона евра. Прве госте Куршумлијска Бања би могла да прими 2021. године.

Д. Д.