Рудар – Бор 2:1 (0:0)

Костолац. Гледалаца 5000. Терен и време идеални за игру. Стрелци:  Мрдак и Живаљевић (аутогол) за Рудар и Витановић за Бор. Црвени картон: Обрадовић (Рудар). Жути картони: Перовић и Благојевић (Рудар), а Николић I, Поповић, Николић II и Витановић (Бор). Судија:  Илић (Крушевац). 

Рудар: Зидар 8, Бараксадић 8, Петровић 7, Илић 6, Кукољ 8, Перовић 8, Милутиновић 8 (Обрадовић 7), Медак 8, Благојевић 8, Серафиновић 8, Марков ић 7 (Јовичић 6).

 За гостовање лидера лиге владало је незапамћено интересивање. Евентуалном победом над  екипом Рудара Борани би се могли сматрати јесењим шампионом. С друге стране Рудар би се победом уврстио у кандидате за освајање првог места. 

Обе екипе су се пре почетка утакмице изјашњавале да ће се играти бескомпромисно и да подела бодова не долази у обзир. Домаћи су већ на почетку наговестили свој трјумф јер су ураганским нападима створили неколико изразитих шанси које нису искористили захваљујући спортској срећи гостију. Два пута су погодили стативу, а неколико пута голман гостију Бранковић одлучно је интервенисао. Гости су у том делу имали само једну полушансу  коју је све солиднији Зидар, лако отклонио. Драма је настала тек у другом полувремену када је Мрдак на центаршут, улетео између играча гостију , нашао се сам испред Бранковића и мајсторски пласирао лопту у доњи десни угао. Одушевљење се још није стишало, а већ је дошло до промене резултата. Милутиновић , који у последњих неколико кола игра изванредно, прешао је на леву страну, предриблао двојицу и топовски шутирао у букет играча који се налазио испред гола гостију. Лопта је ударила Живаљевића, играча Бора, оборила га на земљу, променила правац и поред изненађеног голмана гостију одсела у горњи десни угао. 

Последњих пола сата протекло је у прљавој игри и једне и друге екипе, оправданим искључењем младог Обрадовића (Рудар) и давањем неколико жутих картона играчима оба тима. При крају утакмице гости су постигли почасни гол преко Витановића после грубе грешке одбране домаћих.

(Б. Јовановић)

Share.

Comments are closed.

Skip to content