Економско – трговинска школа у Пожаревцу била је 13. и 14. априла домаћин Републичког такмичење из Трговинског пословања и практичне наставе. Републичко  такмичење из Трговинског пословања и практичне наставе отворила је директорка школе домаћина Сибинка Живановић која је поздрављајући такмичаре и њихове менторе, подсетила на дугу традицију пожаревачке Економско – трговинске школе дуге готово  170 година али и на успехе ученика ове образовне иституције на бројним такмичењима из општих и стручних предмета. 

           На овогодишњем Такмичењу учествовале су екипе Средње школе у Великом Градишту, Економске школе „Стана Милановић“ у Шапцу, Економско – трговинске школе у Смедереву, Економске школе у Чачку, Трговачке школе у Београду, Економско трговинске школе у Крушевцу, Трговинско угоститељске школе у Лесковцу, Средње школе  у Грделици и  Економско – трговинске школе у Пожаревцу.

                    Највећи број поена и победа на Републичком  такмичењу из Трговинског пословања и практичне наставе припала је Ивани Грађанин, ученици Економско трговинске школе у Пожаревцу, чији је ментор наставница Слободанка Цветић.  Друго место припало је Милици Маринковић из Средње школе у Грделици, док је трећепласирана Андријана Милосављевић ученица исте грделичке школе.  У екипној конкуренцији, прво место припало је Средњој школи у Грделици, друго Економско – трговинској школи у Пожаревцу а треће Трговинско угоститељској школи у Лесковцу.

            Захвалнице учесницима и награде најбољима уручила је Сибинка Живановић, директорка пожаревачке Економско – трговинске школе.

ОПШИРАН ИЗВЕШТАЈ МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ У НЕДЕЉНИКУ “РЕЧ НАРОДА” У УТОРАК 17. АПРИЛА.

Share.

Comments are closed.

Skip to content