2020-09-03T10:21:23+02:00 3. септембра, 2020. 10:21 |

Победник Емануел Пјаскови

Друга етапа Међународне бициклистичке „Трке кроз Србију“ 60. издање, успешно је завршена 2.септембра у Пожаревцу уз учешће преко сто бициклиста из 18 земаља. У овој етапи која је вожена од Мионице до Пожаревца у дужини од 160 километара најбржи је био Емануел Пјаскови (на слици) из пољске екипе „Мазовја“, коме је златну медаљу и пехар уручио градоначелник Пожаревца Саша Павловић. Друго место заузео је Роман Марти Маркез из шпанске Керн фарме и њему је признање предао Владимир Куваља, директор Трке. Трећепласираном Матвеј Никитину, члану казахстанског тима „Вино Астана Моторс“ бронзано одличје је уручио Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије.

Пожелевши добродошлицу такмичарима, градоначелник Пожаревца Саша Павловић је истакао да је бициклизам као један од најзахтевнијих спортова у коме је поред вештине и талента најизраженија снага воље, увек био радо виђен у пожаревачком крају.
-То јесте разлог што сам ја, као и моји претходници на челу Града, увек радо дочекивали ваш спортски караван, заједно са суграђанима надахнути резултатима који се из године у годину постижу у Трци кроз Србију. Ова међународна трка нам је свима прирасла уз срце, а доказ за то је и велико поверење организатора који нам указује домаћинством етапа из године у годину. Прошле године имали смо велику част да на овим улицама буде сам финиш трке, ове године караван наставља даље, али Пожаревцу остаје ласкаво признање „Домаћина деценије“, казао је Павловић.

ХАРИНГ ОБУКАО ЖУТУ МАЈИЦУ  –  

Члан Градског већа задужен за спорт Милан Јовић, предао је црвену мајицу најбољем спринтеру Јакобу Казбареку из пољске екипе „Мазовја“. Жута мајица, обележје најбоље пласираног такмичара у каравану Трке припала је Мартину Харингу, члану словачке Дукле и њему су признање уручили градоначелник Пожаревца Саша Павловић и народна посланица Ана Миљанић. Најуспешнији на брдском испиту био је Јурај Белан, такође члан словачког тима и њему је Златан Костић, председник Спортског савеза Града Пожаревца уручио плаву мајицу. Као најбоље пласирани такмичар то 23 године белу мајицу је обукао Роџер Оливеира.

ГРАДУ ПОЖАРЕВЦУ ТИТУЛА ДОМАЋИНА ДЕЦЕНИЈЕ  –  

Специјално признање, урамљена жута мајица за Град Пожаревац као „Домаћина деценије“ на најстаријој трци у региону предата је градоначелнику Саши Павловићу из руку директора Трке Владимира Куваље.
Градоначелник се овом приликом захвалио својим сарадницима на свему што су учинили да Пожаревац понесе ово признање и најваио да ће убудуће сарадња између локалне самоуправе и организаотра бити на још вишем нивоу.
Овогодишња бициклистичка „Трка кроз Србију“ имала је три етапе укупно дуге 450 километара. Дужина прве „краљевске“ етапе износила је 170 километара, она се кретала од Олимпијског центра Јахорина преко Пала, до Златибора и ту су до изражаја дошли брдски возачи. Друга етапа вожена је од Мионице до Пожаревца у дужини од 160 километара и последња најкраћа етапа дуга 120 километара возиће се данас од центра Зрењанина до Новог Сада и она ће погодовати спринтерима.

                                                                                                                 Д.Динић