2020-01-14T19:45:06+01:00 14. јануара, 2020. 19:45 |

Почела изградња црквеног дома у Кличевцу

Ових дана почели су радови на изградњи црквеног дома у Кличевцу. Благослов за његову изградњу добијен је од владике браничевске Епархије др Игнатија Мидића још 2012. године, истиче протојереј Братислав Павловић, међутим израда урбанистичког пројекта потрајала је мало дуже због структуре власништва земљишта на коме се објекат гради.

-Захваљујући донацијама Града Пожаревца од 3,5 милиона динара и Огранка „ТЕ КО Костолац“ од 950 хиљада динара, почела је изградња потпорног зида, темеља и прве плоче на овом објекту чија је укупна вредност преко 40 милиона динара. Објекат ће бити грађен из два нивоа, капацитета око 400 места и динамика будућих радова зависиће од прикупљених средстава, рекао је протојереј Братислав Павловић.

Заменик председника Савета Месне заједнице Кличевац Живадин Николић наглашава да је изградња црквеног дома од великог значаја како за мештане Кличевца, тако и Речице, Рама и других околних села. Он се захвалио локалној самоуправи на упућеној донацији и изразио наду да ће радови тећи планираном динамиком.

Током обиласка радова, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је истакао да локална самоуправа издваја значајна средства за верске заједнице, па је тако у протеклој  години за Српску православну цркву из градског буџета обезбеђено преко 10 милиона динара.

-Наравно, када се конкурише са добрим пројектима каква је изградња црквеног дома у Кличевцу трудићемо се  да увек обезбедимо средства. Оно што је добро, јесте та сарадња између Месне заједнице, Цркве, Града и ЕПС-а и сигурно да нећемо да се зауставимо на томе, већ ћемо помоћи у реализацији других пројеката који се тичу водоснабдевања, топлификације…, али за све је потребно испоштовати одређене процедуре и донети одговарајуће одлуке које морају да се покрену код Владе Републике Србије. Имајући у виду досадашње искуство и све оно што смо урадили у последње две године, а што није решавано за претходних педесет година, дошло је до тога да су многе непокретности попут игралишта, фудбалских стадиона, паркова, Фабрике пијаће воде, прешле у власништво града Пожаревца. На тај начин доказали смо да је Град и те како спреман, кадровски, технички и правно, да врло брзо решава проблеме оперативно на терену, закључио је Спасовић.

                                                                                                                      Д.Динић