У недељу, 6. јуна, одржан је први у низу „Soccerbet 3×3″ турнеје, која ће се викендима у периоду јун-август играти у Спортском центру Пожаревац. Турнири су за играче до 23 године, а на првом тријумфовала је екипа „Чука 3×3“.

Тимови се такмиче по стандардном формату такмичења Челенџер-а, са учешћем 16 тимова на сваком.

 Посебност овог система такмичења је тај што се састоји од квалификација и главног жреба. Десет најбољих екипа по ранкинг бодовима аутоматски одлази у главни жреб.

     Квалификације се састоје од шест тимова који имају најмање ранкинг бодова у односу на остале пријављене тимове, подељених у две групе од по 3 тима, где се најбољи тим из сваке групе пласира у главни жреб групне фазе такмичења.

     У групној фази главног жреба састају се дванаест тимова подељених у четири групе, по 3 тима, по Фиба 3×3 „seeding“ правилима. Сви турнири из ове серије подразумевају бесплатне котизације за све екипе као и опрему. Уз спонзоре и покровитеље ове смотре најбољих баскеташа, Град Пожаревац, Спортски центар Пожаревац, „Soccerbet“, и „Nocco“, ТВ Арена спорт уживо преноси све утакмице.

     Прво пожаревачко полуфинале донело је сусрет „3×3 Eagle“ и „Mado.rs“ у коме је тријумфовала екипа „Mado.rs“ резултатом 20:17. У другом полуфиналу, „Чука 3×3“ је високо поразила „Kрупањ 3×3“  21:11.

     У финалу је екипа  „Чука 3×3″ без већих проблема савладала “Mado.rs” и то истоветним резултатом из полуфинала, 21:11. Победничку екипу чинили су Вукашин Арсовић, Давид Бургић, Никола Милошевић и Огњен Петровић.

                                                                                                                           С. С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content