2021-04-09T16:17:05+02:00 9. априла, 2021. 16:17 |

Почело полуфинале Државног првенства у шаху

Од 9. до 11. априла Пожаревац је домаћин полуфинала Државног појединачног првенства у шаху за слепе и слабовиде. Организатор такмичења је Национални спортски савез слепих и слабовидих, покровитељ је Град Пожаревац, док техничку подршку пружају Клуб за спорт и рекреацију слепих и слабовидих „Полет“ и Међуопштинска организација савеза слепих и слабовидих Пожаревац.

Од председника Националног спортског савеза слепих и слабовидих Петра Врањковића сазнајемо да се ради о квалификационом такмичењу и четворица првопласираних стичу право учешћа на финалном Државном првенству, које ће се одржати у првој половини јуна у Београду.

-На финалном првенству учествује 10 играча од којих се бира репрезентација која би ове године у другој половини октобра требало да учествује на Шаховској олимпијади слепих и слабовидих у Грчкој на Криту.

Отварајући полуфинале, председник Спортског клуба „Полет“ Живослав Ивановић је истакао да ће се у укупно 9 кола за најбољи пласман борити 19 шахиста из Ниша, Јагодине, Краљева, Београда, Новог Сада, Смедерева и Пожаревца.

                                                                                    Д.Динић