Победничка Екипа ПРИМ-а

У Костолцу је у организацији Синдиката копова „Костолац“ обележен Дан рудара Србије кроз први Меморијални турнир у малом фудбалу „Миомир Цвијић Рус“ и велики концерт Амадеус бенда и предгрупе „Немир и страст“.

У надигравању је учествовало осам екипа: Копови Костолац, Термоелектране, ФК „Рудар“, Костолац услуге, Георад, Аутотранспорт, Прим и Колубара.

          Играло се у две групе 4. и 5. августа. Најбоље четири екипе суочиле су се на сам Дан рудара – 6. август: ПРИМ, Георад, Костолац услуге и Колубара.

Друго место припало је екипи                              Георада

          У првој полуфиналној утакмици, убедљиво са 4:1, екипа Георада је победила Костолац услуге. Други полуфинални пар били су Прим      и Колубара, а славио је Прим резултатом 3:2.

             У борби за треће место победу је однела екипа Костолац услуге која је голом Марка Љубисављевића надиграла веома јаку екипу Колубаре.

                У утакмици за прво место састале су се екипе Прима и Георада. Већ у другом минуту екипа Георада је повела голом Ивана Радовановића. Прим је изједначио у 14. минуту, када је после изванредне акције сигуран стрелац био Ненад Симић.

Трећепласирана екипа                          Костолац услуга

                 Пред сам крај првог полувремена голом Славише Живуловића, Прим је повео са 2:1 и резултат је остао непромењен до краја утакмице.

                    Најуспешнијим екипама пехаре су уручили председник Синдикалне организације „Копови Костолац“ Данијел Радосављевић, и председник Синдиката копа Дрмно, Жељко Војиновић.

 

 

Победничка екипа Прима је свој пехар уступила Марку Цвијићу, сину Миомира Цвијића Руса.

Марко Цвијић са пехаром који му је уступила победничка екипа

 

             „Први турнир је организован уз помоћ колега из издвојених предузећа и уз подршку Културно – спортског центра „Костолац“ и верујемо да ће заживети и постати традиционалан, са много већим бројем екипа и богатијим фондом награда“, истакао је председник Синдикалне организације „Копови Костолац“ Данијел Радосављевић.

 

Том приликом је Данијел Радосављевић истакао да је Турнир организован у част преминулог председника Синдиката, колеге, пријатеља и брата Миомира Цвијића Руса, човека који је цео свој живот посветио помагању људима и својом племенитошћу и добротом оставио неизбрисив траг.

Миомир Цвијић Рус

(1963-2018)

Миомир Цвијић Рус био је посвећен помагању људима, по чему га сви памте. Рођен је у Пљевљима, где је завршио средњу стручну школу. Након три године рада у Пљевљима, августа 1988. године, долази у Костолац, као ВКВ механичар алатних машина – бравар. Свој радни век почео је у Геораду, на одржавању и монтажи пумпи и цевовода. Од 1994. године прелази на ПК „Дрмно” као машинбравар на Првом БТО систему. Од 2007. године ради као машински пословођа, такође на Првом БТО систему. У синдикату је био активан од 1996. године а од 2000. у три наврата је биран за председника Синдиката Површинског копа „Дрмно“. Од децембра 2017. године обављао је дужност председника Синдиката „Копова Костолац”. Оставио је иза себе ћерку Нину, сина Марка и супругу Јелену.

Синдикат Копова Костолац који је организатор ове манифестације поклонио је грађанима спектакуларан концерт једне од најпознатијих српских поп – рок група Амадеус бенда, док је као предгрупа наступио костолачки рок састав „Немир и страст“.

Д. Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content