2020-08-25T09:46:03+02:00 25. августа, 2020. 09:46 |

Подељени ресори у кучевачком Већу

После преузимања функције председника Општине и Већа Општине, др Иван Рајичић је поделио ресоре новим члановима овог извршног органа.

Милош Петровић је задужен за туризам, Данијел Јовановић за пољопривреду, Бојан Тадић за ванредне ситуације, Саша Булутић за спорт, Драган Милосављевић за здравство,  Мирослав Булутић за саобраћај и инфраструктуру и Даријан Дрикић за рурални развој. За привреду и локални економски развој одговоран је заменик председника Већа и Општине Ненад Микић.

 Подсећамо да је на конститутивној скупштинској седници, одржаној 17. августа, уз првог човека Општине изабран и Бранко Кецман за председника Скупштине. Мандат заменика председника Општине припао је Ненаду Микићу, док је заменик председника Скупштине Сања Вукојевић.  

На овом скупштинском заседању именовани су и директори јавних предузећа и установа: За в.д. директора ЈКП „Кучево“ постављен је Славиша Маријоковић, за в.д. директора ТОК-а Кучево Никола Јовић, за в.д. директора Библиотеке Јована Дишић и за в.д. директора Центра за културу Златан Забуковац.

Власт у овој општини чини коалиција СНС и СПС. У новом сазиву Скупштине коју чини укупно 43 одборника, њих 35 су са листе Српске напредне странке, пет одборника је из редова социјалиста, два из коалиције ЈС – ВНС и један представник Влашке странке „Мост“.