2021-11-13T19:13:35+01:00 13. новембра, 2021. 19:04 |

Подршка борби против дијабетеса: Костолчани у Трци солидарности

Костолчани су се поводом Светског дана борбе против дијабетеса, у преподневним сатима, окупили у трци солидарности под слоганом „Да свет поплави и сви будемо здрави“.

Манифестација је по пети пут приређена на платоу испред костолачке спортске хале, у организацији Центра за културу „Костолац“ и Маратон тима из Пожаревца, уз покровитељство Градске општине Костолац.

Маријана Божић

Учествовали су суграђани разних генерација, сви окупљени око јединственог циља да допринесу ширењу свести о дијабетесу, као и подизању свести јавности о важности физичке активности.

Старт трке прогласила је чланица Већа ГО Костолац Маријана Божић, која је исказала захвалност свима који су дошли да подрже ову акцију и скрену пажњу на тешку болест као што је дијабетес:

– Ово је трка подршке, без пропозиција. Свако трчи колико може, јер је сваки корак изузетно битан и води ка очувању нашег здравља, истакла је Божић.

 

Својим присуством, Трку солидарности подржали су заменик председника Градске општине Костолац Дарко Грубетић, чланице Већа Градске општине Костолац Милица Јовић и Маријана Божић и начелница управе Градске општине Костолац Ана Тишма.

 

 

 

Фото: Центар за културу „Костолац“