У Библиотеци „Србољуб Митић“, одржан је први састанак новоформираног Спортског удружења „Авантуристи“ са седиштем у Смољинцу. Поред чланова Удружења, састанку је присуствовао и председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић, његов заменик Даниел Сурдуловић, као и директорка библиотеке Данијела Божичковић Радуловић која се обратила присутнима речима да је ова установа отворена за све грађане па и за оне заинтересоване за спорт. 

-Коришћење ове читаонице оправдава њену недавну изградњу и постојање. То управо значи да се добро уложена средства, труд, воља и љубав, вишеструко враћају, рекла је Божичковић Радуловић.  

О плановима и програму рада Удружења „Авантуристи“ говорио је председник Дејан Обрадовић.

 -Спортско удружење „Авантуристи“ има преко двадесет и пет чланова различите старосне доби. То што смо и данас заједно, није ништа ново, јер постојимо већ 20 година у овом саставу. Ново је да смо сада званично регистровано Удружење у АПР-у. Наша идеја је да промовишемо, рекреативно и такмичарско бављење спортом, као и здрав начин живота у Смољинцу на територији целе општине Мало Црниће. Формирали смо Клуб за мали фудбал и почели припреме за организовање Међународног турнира у малом фудбалу, који ће бити одржан јуна – јула месеца у Смољинцу, истакао је Обрадовић. 

Спортистима и оснивачима Удружења, обратио се и председник Општине, Малиша Антонијевић.

-Добро је да смо формирали једно овакво Удружење и верујем да ће оно одлично  функционисати. Као представници локалне самоуправе ту смо да пружимо подршку у раду и слободно могу рећи да смо доста тога урадили на унапређењу услова за бављење спортом, понајвише фудбалом. Уредили смо спортске терене, свлачионице, поставили нове туш кабине, има знатно више санитарних чворова… За сада имамо 13 фудбалских екипа. Мислим да смо једина Општина која издваја средства у истом износу од 100.000 динара за одржавање турнира у малом фудбалу у свакој месној заједници, где постоје активни фудбалски клубови. Наставићемо и даље да стварамо боље услове за рад јер поред великог труда, у спорту је у великој мери присутан и велики ентузијазам и храброст… То поштујемо и обећавмо максималну финансијску и сваку другу подршку, истакао је Антонијевић и подсетио да ће „Авантуристи“ као Удружење наредне године моћи да конкуришшу на конкурсу за одређена финансијска средства. Са замеником Даниелом Сурдуловићем он је поклонио Удружењу 25 спортских дресова, а и Удружење је, такође дресовима, даривало представнике Општине. 

З. Стојановић

Share.
Leave A Reply

Skip to content