2020-11-03T09:39:59+01:00 3. новембра, 2020. 09:39 |

Појачане мере дезинфекције и инспекцијског надзора у Кучеву

Поводом најновије епидемиолошке ситуације, у Кучеву је одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације којом је председавао командант Штаба и председник Општине др Иван Рајичић. На конференцији за медије коју је Рајичић одржао по завршетку заседања заједно са својим  замеником и чланом Општинског већа задуженим за овај ресор Бојаном Тадићем, речено је да су донете две нове мере, а да се истовремено грађани моле да поштују препоруке које су већ дуже време актуелне, а односе се пре свега на ношење заштитних маски и на одржавање физичке дистанце. 

-Имајући у виду актуелну ситуацију наложили смо Јавном комуналном предузећу да појача мере дезинфекције на јавним површинама, посебно оним где је евидентна већа фреквенција, у првом реду испред школа, вртића, полицијске станице, Установе за старија и одрасла лица, Електромораве, поште, банака…Такође смо наложили појачан инспекцијски надзор свих служби у оквиру инспекције у надлежности Општине. Ово ради праћења доследне примене мера Општинског и Републичког штаба за ванредне ситуације, рекао је Рајичић.

На седници Штаба разматран је и извештај о раду Дома здравља у Кучеву. Директорка ове установе известила је да тренутно није повећан број особа са симптомима актуелне респираторне инфекције због чега се оцењује да је тренутно стање стабилно. 

У време одржавања ове седнице Штаба четири особе су евидентиране као новооболеле од Ковида 19, од тога две су потпуно асимптоматске, једна особа са симптомима је на болничком, а друга на кућном лечењу.