Првацима Основне школе “Јован Цвијић” Костолац уручен је школски прибор који већ традиционално поклања Град Пожаревац.

Најмлађим костолачким ђацима пакете су данас предали представници Градске општине Костолац, чланови Већа Маријана Божић и Бајрам Морина.

                                                  Божић, Марковић и Морина

– Град Пожаревац сваке године обезбеђује средства за куповину школског прибора за наше најмлађе ђаке. Ове године смо првацима Основне школа “Јован Цвијић” Костолац поделили око 130 пакета, у централној школи и подручним одељењима у припадајућа четири села, чиме желимо да их обрадујемо и пожелимо успех у школовању, истакла је том приликом Маријана Божић.

Директорка костолачке Основне школе Сунчица Марковић нагласила је да је ове године уписано око 130 првака и додала:

– Током септембра дешава се да добијемо још ђака, углавном због каснијег уписа, тако да из тог разлога говоримо о оквирном броју најмлађих основаца. Највише је полазника у централној школи у Костолцу. Распоређени су у четири одељења, и то код учитеља Новице Гајића и учитељица Јелене Јаковљев, Тање Раденковић и Драгане Мрђен. У подручним школама је неколицина њих, један је ученик у Кленовнику, код учитељице Весне Пешић, у Петки је 6 првака, код учитељице Душице Максић, у Острову су уписана 2 првака, учитељица је Невена Сретков, док је у Старом Костолцу 5 ђака код учитељице Маје Стојишић.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content