Мајкама беба рођених у Недељи Црвеног крста, данас су у Општој болници у Пожаревцу уручени поклон пакети. Организатор ове активности је пожаревачки Црвени крст, а средства за набавку поклона обезбедила је локална самоуправа.

Од почетка ове године, у породилишту пожаревачке Опште болнице, према речима в. д. директора др Драшка Дачића, рођено је 296 беба, а у Недељи Црвеног крста 16, од којих је 7 девојчица и 9 дечака. Како је рекао, приметан је благи пад у броју порођаја, што свакако није добро.

-Апелујем на читаво друштво да се додатним акцијама стимулише рађање деце, јер без тога ништа друго није значајно, закључио је др Дачић.

Представници Црвеног крста, Опште болнице и Града Пожаревца са мајкама беба

Пакет за новорођену бебу последња је активност коју Црвени крст Пожаревац реализује у Недељи ЦК, од 8. до 15. маја.

-Пакети које смо припремили за наше малишане садрже превасходно козметику за бебе, изјавила је секретарка Црвеног крста Пожаревац Јелена Рашић која се овом приликом осврнула и на акцију поделе поклон пакета ЦК Србије и Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања. Наиме, од понедељка, 15. маја, сви родитељи беба рођених у Недељи Црвеног крста моћи ће да дођу у пожаревачки ЦК и преузму поклоне који садрже водич за родитеље, беби торбе, бодиће, бенкице, постељину, односно све оно што је неопходно бебама у првим данима живота.

Члан Градског већа Дејан Крстић подвукао је сарадњу између локалне самоуправе, болнице и Црвеног крста, за коју истиче да је на високом нивоу. Како је рекао, заједничким деловањем на пољу хуманитарног рада организација ЦК успева да обезбеди помоћ свим грађанима на територији Града, а и шире.

Милутин Аврамовић, председник пожаревачког Црвеног крста, провео је 40 година радећи са децом. За њега не постоји ништа лепше од тога. Када би поново морао да бира, поново би изабрао позив учитеља и истиче да се у децу стално мора улагати.

Share.

Comments are closed.

Skip to content