2018-04-04T10:05:33+02:00 4. априла, 2018. 10:05 |

ПОЛА ВЕКА ГРАДИШТАНСКОГ ОФС : СЛОГА клуб два сложна села

Мештани Поповца и Ђуракова су заједничком вољом и жељом далеке 1958. године основали фудбалски клуб. Прва боја дресова била је плаво-бела. Изграђен је и заједнички терен на локацији на којој се и данас налази. Клуб је регистрован под именом „Слога“.

Прву лопту је донео један гастарбајтер из Немачке, чијег се имена мештани не сећају, јер је врло кратко боравио у овој средини, а после је било и других дародаваца не само лопти већ и остале фудбалске опреме. У историји Клуба било је запажених резултата у МФЛ, а својевремено „Слога“ је била и освајач Општинског КУП-а.

У клубу су поникли многи добри играчи, који су касније играли и у дресовима других боја: Дуле Дамњановић-Хавлија и Дуле Стојановић прешли су у ВГСК, Радиша Стојадиновић је играо у пожаревачком Младом раднику…

         „Слога“ се такмичила од оснивања па до 2000., када је направила двогодишњу паузу да би потом поново заиграла. Међутим, збогнедостатка играчког кадра и лош ематеријалне ситуације, од 2014.године клуб је у фази фудбалске апстиненције. Тренутно се мештани организују да од јесени 2018. фудбал овде поново крене. За то имају подршку многих, међу којима је и ОФС ВеликоГрадиште.

    Због великог доприноса развоју фудбалског спорта, ОФС Велико Градиште је поводом пола века постојања, изразио захвалности једном броју чланова овог клуба: Радиши Грујићу -Груји, Ивану Стокићу -Шујки, Гвоздену Костићу -Гојзи и Саши Пајкићу – Дромпули.

Р.Сандић