2017-11-11T08:57:49+01:00 11. новембра, 2017. 08:57 |

ПОЛИКЛИНИКА ТЕКТУМ ПОЖАРЕВАЦ : Пет година бриге о здрављу

Петогодишњицу рада Поликлиника „ТЕКТУМ“ обележила је отварањем новог здравственог центра „ТЕКТУМ Нео“ са одељењима неуропсихијатрије, урологије и пластичне хирургије

Поликлиника „ТЕКТУМ“ ради у Пожаревцу већ пет година. Оснивач ове приватне здравствене институције је примаријус др медицине Верица Арсенијевић. Основана је 27. октобра 2012. године решењем Министарства здравља Републике Србије и регистрована је за обављање лабораторијских услуга из домена биохемије и микробиологије и за обављање специјалистичких прегледа у оквиру интернистичке медицине и гинекологије.

На свечаности поводом обележавања петогодишњице рада и бриге о здрављу у присуству запослених, сарадника, пословних партнера и бројних гостију Радован Станковић је рекао „ да се пословало у тешким условима али са погледом у будућност Поликлиника је настављала крупним корацима и ширила своју делатност са основном идејом да очува и унапреди здравље и породицу“:

-Тектум, рекао је он, значи кров, па се тако под овим кровом од основне идеје кренуло у реализацију нових организационих јединица. „ТЕКТУМ“ је у Петровцу на Млави 2013. године основао биохемијску лабораторију „ТЕКТУМ плус“, а затим 2015. у Костолцу „ТЕКТУМ мед“ као специјалистичку интернистичку ординацију. Под овим кровом је пре две године проширена делатност на област дерматовенерологије. Јуче је добијено решење за проширење у области неуропсихијатрије, урологије и пластичне хирургије под именом „ТЕКТУМ Нео“.

                                             „ТЕКТУМ Нео“

Обележавање петогодишњице рада протекло је у знаку отварања нових ординација такође у Книћаниновој улици, неуропсихијатријској, уролошкој и пластичне хирургије – „ТЕКТУМ Нео“. Добродошлицу новим члановима колектива пожелеле су Јадранка Матејић Живановић и прим. др Верица Арсенијевић као и Радован Станковић речима:

-Надамо се да ће заједно са нама дати свој допринос свеукупном успешном раду и остварењу нових стратешких циљева. За друштво, то су нова радна места, за нас веће могућности пружања услуга нашим корисницима.

                  

   Ширење делатности – повећање броја запослених

              Приликом оснивања Поликлиника „ТЕКТУМ“ је имала 8 запослених, 3 лекара, једног дипломираног фармацеута и 4 медицинска техничара. Са ширењем делатности и бриге о здрављу повећавао се и број запослених као и број сарадника и стручних консултаната. Са отварањем новог дела „ТЕКТУМ Нео“ повећао се број запослених. Сада има 23 лекара и другог медицинског особља као и 20 сарадника, лекара специјалиста. Осим две биохемијске лабораторије и три ординације, Поликлиника располаже и са три мобилна возила за рад на терену.

Адреса Поликлинике „ТЕКТУМ“ је Книћанинова 19 – 21 Пожаревац. 

 

Својом делатношћу Поликлиника „ТЕКТУМ“  покрива велики део територије Браничевског, Подунавског и Борског округа. Стратешки циљеви су: стално унапређивање и осавремењавање метода на пољу лабораторијске дијагностике, планирање породице, стално побољшање процеса, опреме и услова рада, отвореност према другим здравственим организацијама у земљи и иностранству, унапређење здравља становништва путем превентивних прегледа, саветовалишта, стручних предавања уз учешће српских и страних лекара, увођење највиших стандарда у радне процесе, тимски рад и мотивација запослених као и отвореност према друштву и медијима.