2021-05-12T09:31:43+02:00 12. маја, 2021. 09:31 |

Пољопривредна школа: Дан отворених врата

Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу организује у суботу, 15. маја Дан отворених врата за ученике завршног разреда основних школа. У самој школи осмаци ће моћи да се упознају са условима учења и практичне наставе за сваки од образовних профила у школи.

Пољопривредна школа која има и дом за смештај капацитета 200 лежајева има образовне профиле на четвртом степену, пољопривредни, ветеринарски и прехрамбени техничар. На трећем степену то су занимања оператер у прехрамбеној индустрији,  пекар и цвећар – вртлар. Два одељења, прехрамбени техничар и оператер у прехрамбеној индустрији биће у систему дуалног образовања у сарадњи са Компанијом „Бамби“ Пожаревац. На Дану отворених врата Компанија „Бамби“ ће имати свој штанд.

Врата ће 15. маја бити отворена за ученике осмог разреда основних школа “Доситеј Обрадовић“, ОШ“Вук Караџић“, ОШ“Свети Сава“,  ОШ“Краљ Александар“, ОШ“Десанка Максимовић“ „Милош Савић“ из Лучице, „Владика Николај Велимировић“ из  Брадарца, „Јован Цвијић“ из Костолца и „Моша Пијаде“ из Малог Црнића. Обилазак ће бити организован у седам група и осим „Бамбијевог“ штанда предвиђено је упознавање са школском лабораторијом, пекаром, радионицом  за прераду воћа и поврћа, пластеницима, економијом са пратећом механизацијом, ветеринарском амбулантом и сточарским објектима, потврдио нам је директор школе Видоје Вукашиновић.