Разноврсним програмом на пролећном Фестивалу младих у Пожаревцу, ученици Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ показали су да осим што су добри ђаци, имају и много других талената. Програм је низом тачака показао да лепо певају, рецитују, глуме и играју. Највише аплауза вршњака, али и других посетилаца те вечери у Центру за културу где се традиционално деценијама одржава Фестивал, побрао је певачко инструментални састав Школе који припрема и води професор Илија Рајковић. Изводе све, од традиционалне до савремене домаће и стране поп и рок музике, а осим репертоара издвајају се квалитетом.


             Дланови се нису штедели ни за рецитаторе, ни глумце и на крају програма за Фолклорни ансамбл школе који је извео „Игре из Србије“.

             Декорација сцене на којој су наступали ученици Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ била је у потпуном складу са називом програма – „У вину је истина“, односно у оригиналу латинске изреке  „In vino veritas“.

             За Фестивал младих ученици Пољопривредне школе нису припремили само културно – уметнички програм већ и изложбу својих производа. „Репертоар“ је такође био богат, од цвећа, конзервираног поврћа, пецива џемова, слатка до вина произведеног од сопственог грожђа са имања. Вина произведена у школи у оквиру наставе, попут „тамјанике“, „каберне совињона“ и „сопота“ добијала су протеклих година признања за квалитет на сајмовима.

             Најстарија Пољопривредна школа у Србији основана у другој половини Деветнаестог века, обновила је најпре засаде винове лозе, а потом, 2013. године и сопствену производњу вина.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content