Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу, 10. октобра прославила је свој 151. рођендан.

Свечаност поводом Дана школе организована је у просторијама дома ученика, у присуству великог броја гостију.

Предраг Мијатовић
Слободан Стојићевић

Присутнима се у име домаћина обратио директор Школе Слободан Стојићевић који је истакао да је Пољопривредна школа једна је од најстаријих пољопривредних образовних установа у Србији. Током свих ових година она се развијала, мењајући називе, негујући иновације и слободарски дух.

Признања ученицима

Прослављајући 151 годину постојања, ова установа обележила је и Дан демократске културе.

-Наша школа је место на коме ће се подстицати и стицати лично искуство у демократским поступцима, развијати дијалог, ненасилно решавање сукоба, комуникација и успостављање културе права и одговорности, као и поштовање различитости. Нисмо изгубили жељу ни мотивацију за унапређивањем живота и рада у школи и дому ученика. Пуно енергије смо уложили у организацију наставе и ваннаставних активности. Писали смо пројекте, промовисали школу, остварили међународну сарадњу са ресорним и другим министарствима, са локалном самоуправом наставили смо у неком бољем светлу, рекао је Стојићевић.

Награђени

На свечаности поводом Дана школе, награђени су одлични ученици, као и ђаци који су остварили запажене резултате на такмичењима.

Овом приликом, директор Школе Слободан Стојићевић уручио је признања бившим радницима за допринос раду ове установе, као и јубиларне награде запосленима.

 

Традиција Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“, била је бурна и са много потешкоћа. Ипак, увек је живот ове образовне установе текао узлазном путањом путањом, чему може да посведочи и овај тренутак.

Заменик градоначелника Пожаревца Предраг Мијатовић рекао је да сјајни резултати и напредна економија коју Пољопривредна школа има у свом власништву, иду раме уз раме са наставним кадром врхунских стручњака и педагога, који сваке године изнедре нове генерације ученика.

-Њихово ангажовање по завршеној школи, или даље усавршавање показују да се од овим кровом ради добро и систематично и да успех није случајан. Знамо да овај део Србије који обилује плодним њивама и осталим условима за производњу хране заслужује посебну пажњу града, као и државе. То се последњих година огледало управо у објекту у коме се налазимо данас. Не требате бити посебан експерт из области развоја инфраструктуре па приметити да је реч о савременој грађевини рађеној по строгим стандардима, рекао је Мијатовић.

 

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content