2020-03-11T09:30:50+01:00 11. марта, 2020. 09:30 |

Полумаратон „Сребрно језеро“ Најбржи Фируловић и Москова

У суботу je у Великом Градишту одржан је шести  „Сребрно језеро полумаратон”. Организатор скупа био је Атлетски клуб „ВГСК” у сарадњи са Спортским центром, Туристичком организацијом и Културним центром „Властимир Павловић Царевац”, а под покровитељством Општине Велико Градиште.

Манифестација је отпочела Трком слаткиша у којој су учествовали најмлађи суграђани и њихови другари из целе Србије, а прва је на циљ стигла Лола Јорданов из Петровца на Млави.

 Председник Општине Драган Милић  отворио је трку уз обећање да ће овај спортски догађај дуго година најављивати туристичку сезону у општини Велико Градиште, а организатор полумаратона Борис Богојевић, поздравио учеснике који су дошли из свих крајева Европе, и пожелео им „брзе ноге“.

Полумаратон од градског парка до Затоња и назад истрчало је 240 такмичара, а укључили су се и чланови Удружења особа са инвалидитетом из Крагујевца.

У генералном пласману за мушкарце победник је био Денис Фируловић, друго место заузео је Новица Стојановић , а треће место  Миодраг Вукић, док је у генералном пласману за жене победила Мариа Москова. Друго место освојила је Александра Буркановић, а трећа је била Санела Фетаховић.

 У категорији мушкараца од 40 до 49 година најбржи је био Зоран Радичанин, друго место освојио  је Кристифор Манчу, а трећу позицију заузео је Драган Младеновић. У истој категорији за жене прво место освојила је Санела Фетаховић , друго место припало је Светлани Јовановић, а треће је заузела Гордана Диковић Јовановић.

У категорији мушкараца преко 50 година најбржи је био Јован Глишић, други је стигао Навлигу Лонел, а трећи је био Александар Максимовић. У истој категорији за жене победница је била Лепа Алексић, друга је стигла Сузана Филиповић, а треће место освојила је Вера Велимировић. Најбржи Градиштанци ове године били су Миодраг Вукић и Лепа Алексић.