2021-02-19T18:41:59+01:00 19. фебруара, 2021. 16:00 |

Помоћ Меридиана за болнице широм Балкана

Meridianbet, лидер у друштвено одговорном приређивању игара на срећу широм Европе, месецима је са својим запосленима на терену са само једним циљем – подржати наугроженије појединце, установе и здравствене системе усред удара најтеже кризе у последњих неколико деценија.
У склопу овог племенитог циља Меридиан је до сада помогао више од 100 здравствених установа Србије и региона, доказујући још једном да је поуздани партнер Републике Србије и држава Југоисточне Европе у санирању последица пандемије.

Србија: Лежајеви и новчане донације домовима здравља
У Србији, запослени у Меридиану у претходном периоду посетили су Инфективну клинику Београд као и домове здравља у Сопоту, Убу, Лозници и Смедеревској Паланци, Неготину, Младеновцу, Зајечару, Јагодини, Грачаници… Уручене су веома вредне донације у виду медицинских лежајева и дефицитарне опреме, јер је реч о установама које већ месецима функционишу мимо смештајних и кадровских капацитета.

Црна Гора: Донација Влади и здравственим центрима
Meridian
је, иначе, недавно упутио вредну донацију и Влади Црне Горе како би се суседна земља што пре изборила са последицама пандемије. Раније ове године, медицинска апаратуру и дефицитарна опрема донирана је здравственим установама у Подгорици, Будви, Никшићу, Беранама, Херцег Новом, Бару, Рожајама…

Помоћ за читаву БИХ
Волонтери запослени у Меридиану месецима су на терену и широм Босне и Херцеговине, како у Републици Српској тако и у Федерацији БиХ.
Бања Лука, Сарајево, Требиње, Добој, Приједор, Тузла… Само су нека од здравствених центара којима је Меридиан до сада донирао медицинску опрему и материјална средства.
Широм Балкана Меридиан је у години за нама помагао народним кухињама, домовима за старе, организацијама Црвеног крста/крижа, а нису заборављени ни аматерски спортски клубови.
Више од 20 година траје прича о хуманости и солидарности компаније Меридиан, и што је најзначајније – то је тек почетак.
Meridian – увек и свуда уз свој народ.   (ВИДЕО)