СУБВЕНЦИЈЕ ОПШТИНЕ МАЛО ЦРНИЋЕ КОНТИНЕНТАЛ ТУРСУ ИЗ КУЛЕ

Преко програма Локалног економског развоја, Општина Мало Црниће помаже субвенцијама привреднике овога краја. У просеку се на годишњем нивоу за ове намене ангажују из буџета Општине око 10 милиона динара. Подстицајна средства су бесповратна, одобравају се конкурсом – јавним позивом и важно је напоменути да је корисник подстицајних средстава у обавези да за инвестиционо улагање обезбеди сопствено учешће од најмање 25 посто оправданих трошкова улагања.

Емина Младеновић из Куле, власница фирме ДОО „Континентал турс“, превозом путника у друмском саобраћају бави се од 1995. године. Од свог оснивања до данас, фирма никада није користила овакву врсту подстицаја и помоћи локалне самоуправе. 

-Ове субвенције су нам од огромне помоћи у занављању возног парка и ширењу капацитета. Новчани подстицај искористили смо за набавку опреме која је знатно унапредила и олакшала рад запосленима у одржавању возила која се користе за превоз путника. У набавку опреме уложено је око 1.300.000 динара, Општина је реализацију овог пројекта субвенционисала са око милион динара, рекла је Младеновић и додала: 

Емина Младеновић

 – „Континентал турс“ бави се превозом путника у туристичком сектору и линијском превозу, односно посебним линијским превозом, превозом ученика. Број запослених варира у зависности од потребе и сезоне, од 8 до 16 радника, некада буде и већи. Располажемо са двадесетак возила. У сезони највећим делом користимо туристичка возила, док се током школске године више возе градско – приградска возила, објашњава Младеновић која се овом приликом захвалила локалној самоуправи на субвенцијама. 

Фирма „Континентал турс“ своје путнике вози по целој Европи и изван ње. Ове године, најтраженија летња дестинација била је Турска, која је поред Прага, популарност задржала и током јесени. 

Агенција „Континентал турс“ из Куле успешна је и на пољу локалног превоза у општинама Мало Црниће и Петровац на Млави као и на другим локацијама у окружењу.  

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content