– Поздрављамо изјаву градоначелника Пожаревца да јавно призна да је одлука коју је потписао 10. марта о расписивању јавног огласа за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у граду Пожаревцу незаконита и штетна. Очекујемо да овај напредак допринесе демократизацији политичког живота у нашем граду“, наводи се између осталог у саопштењу Градског одбора Странке слободе и правде Пожаревац.

– Што се тиче кривице администрације која је наводно одговорна за овакву одлуку, то остављамо градоначелнику као питање које треба да реши, кажу у саопштењу и додају:

– Сада постоји само једна тема, а то је да се оваква незаконита одлука којом се легат и задужбина Обреновића издају у закуп на 15 година за мизерну цену стави ван снаге. Важно је само то да све пратеће одлуке буду поништене и да пољопривредно земљиште легата и задужбине на коме право коришћења има ЈП „Љубичево“ остане овом јавном предузећу на коришћење. То је задатак градоначелника јер је, како рече, његова администрација направила велику грешку.

Share.

Comments are closed.

Skip to content