2021-05-12T11:09:28+02:00 12. маја, 2021. 11:09 |

Поништити штетну одлуку о закупу легата

– Поздрављамо изјаву градоначелника Пожаревца да јавно призна да је одлука коју је потписао 10. марта о расписивању јавног огласа за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у граду Пожаревцу незаконита и штетна. Очекујемо да овај напредак допринесе демократизацији политичког живота у нашем граду“, наводи се између осталог у саопштењу Градског одбора Странке слободе и правде Пожаревац.

– Што се тиче кривице администрације која је наводно одговорна за овакву одлуку, то остављамо градоначелнику као питање које треба да реши, кажу у саопштењу и додају:

– Сада постоји само једна тема, а то је да се оваква незаконита одлука којом се легат и задужбина Обреновића издају у закуп на 15 година за мизерну цену стави ван снаге. Важно је само то да све пратеће одлуке буду поништене и да пољопривредно земљиште легата и задужбине на коме право коришћења има ЈП „Љубичево“ остане овом јавном предузећу на коришћење. То је задатак градоначелника јер је, како рече, његова администрација направила велику грешку.