12787471_10208279286995890_1497671475_o
“Pampers” donacija stigla u porodiliste

Захваљујући ажурним Пожаревљанима,  „Памперс“  донација је недавно стигла у пожаревачко породилиште. Донирано је 1 800 пелена, 8 столова и 16 столица за породиље. Донирана средства и опрема тренутно су смештени на сигурном, а по завршетку радова који се изводе у породилишту у старој згради, биће распоређени тамо где им је и место.

Да подсетимо, Компанија ”Памперс” је прошле године покренула акцију преко друштвене мреже Фејсбук, која је имала за циљ модернизацију породилишта у Србији. Градови чији су се грађани у највећем броју одазвали овој акцији и тако обезбедили највише гласова, освојили су вредну донацију. Међу десет тавих средина  нашао се и Пожаревац, тако да је у породилиште Опште болнице недавно пристигла заслужена донација која ће добро доћи опремању овог простора по завршетку његовог реновирања које је у пуном јеку.Труднице су тренутно смештене на Одељењу гинекологије, које је такође реновирано пре две године. По речима директора Опште болнице др Срећка Босића, ако не буде неких непредвиђених потешкоћа, до краја марта биће све завршено.

-Ми смо негде на пола пута што се тиче реновирања породилишта. Завршени су сви инсталациони радови на водоводу и канализацији, тренутно се завршавају керамички радови, лепе се нове плочице на свим местима где су и раније биле и завршавају се радови на плафонима у санитарним просторијама. Предстоји монтирање панела, преградних зидова у купатилима и у санитарном простору. Што се тиче молерско- фарбарских радова, половина је већ урађена. Сва столарија је предихтована, не пропушта ни ветар, ни хладноћу. У току је набавка тракастих завеса за све просторије породилишта и неонатологије, тако да ће и труднице и породиље као и здравствени радници у летњем периоду бити заштићени од сунца и превелике жеге. Завршили смо и јавну набавку за подове. По завршетку молерско-фарбарских и керамичарских радова, у року од две недеље биће постављени подови на површини од преко 420 квадратних метара, рекао нам је др Босић.

И У ПОЖАРЕВАЧКОЈ БОЛНИЦИ

Појачан полицијски надзор 

У складу са недавним договором Министарства здравља и Министарства унутрашњих послова, а после случајева угрожавања безбедности здравствених радника на радном месту, полицијске патроле појачале су надзор у свим здравственим установама у Србији.  И у пожаревачкој болници сарадња са полицијом подигнута је на виши ниво, патроле редовно надгледају ову установу.

-Полиција нас је и раније обилазила. После догађаја који су угрозили безбедност у неким здравственим установама, њен надзор је појачан, додуше није константно присутна у Болници, али је у сталном контакту са нашом службом обезбеђења, објашњава Босић.

И.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content